Zašto je odmor na Adi Bojani opušteniji nego u drugim letovalištima

Godinama je prva asociacija na Adu Bojanu bila – nudizam. I danas se na to često pomisli, ali poslednjih godina se ovo crnogorsko letovalište pozicioniralo kao jedno od omiljenih mesta za mlade, i mesto na koje svi koji posećuju Crnu Goru vole da dođu i da se opuste.

Ovo rečno ostrvo u obliku trougla zauzima površinu od oko 5 kilometara kvadratnih, i okruženo je sa dve strane rekom Bojanom, a sa treće izlazi na Jadransko more. Zahvaljujući lepoti ovog ostrva cela Ulcinjska rivijera stekla je popularnost još 70-ih godina.

Ada Bojana je bila potpuno pusta, sve do 1974. godine kad je u jednom njenom delu podignut nudistički kompleks koji ju je učinio poznatom turističkom destinacijom. Danas postoji više razloga zbog kojih je Ada Bojana odličan izbor za opušteno letovanje, a evo nekih od njih.

Maksimalna sloboda u smeštaju

Kada se bira destinacija za godišnji odmor, posebna pažnja se obraća na ponudu smeštaja. Hoteli sa preciznom satnicom obroka i nešto strožijim kućnim redom mogu nekada biti naporni. Ukoliko je vaš izbor za letovanje ove godine Ada Bojana apartmani koji vas tamo čekaju pružiće vam osećaj opuštenosti i slobode kakav vam je potreban.

Apartmani koji su u ponudi ugostitelja na Adi Bojani su često smešteni uz samu reku, uređeni kao vikendice, potpuno u skladu sa ambijentom. U dosta slučajeva se kuhinja i trpezarijski sto nalaze napolju, pa možete uživati u pogledu i tokom obroka.

Dobro poznat vid smeštaja na Adi Bojani su i čuvene sojenice i bungalovi za koje se mladi često odlučuju, ali i kampovi koji sa sobom nose posebne doživljaje i uspomene.

Avanture tokom celog dana

Jedan od glavnih aduta Ade Bojane jeste peščana plaža duga 2880 metara. Ona nikoga ne ostavlja ravnodušnim, i ovde ćete iimati osećaj da ste sami na planeti, a u isto vreme upoznati prijatne i interesantne ljude koji su poput vas ovde došli i da se opuste i da se provedu.

kitesurfing-more-plaza

Ovde se možete kupati, uživati na pesku i suncu, ali ujedno i isprobati nešto novo. Ukoliko do sada niste probali vodene sportove poput kitesurfinga, windurfinga ili jedrenja katamaranom ovo je idealna prilika da to učinite. Od 1. maja do kraja septembra se u centrima na Adi Bojani održavaju kursevi za početnike, ali i naprednije sportiste.

Kitesurfing je poslednjih godina postao simbol Ade Bojane, i na ovom mestu se uz sertifikovane instruktore i najbolju opremu možete prepustiti čarima ovog sporta, a uz to i napraviti neverovatne fotografije.

Takođe su vam na raspolaganju razne šetačke, planinarske i visokogorske ture duž Ulcinjske rivijere, kao i izleti i ture brodom koje uz Ulcinjsku rivijeru podrazumevaju i razgledanje lepota reke Bojane. Pregršt aktivnosti tokom kojih ćete se opustiti i uživati.

Noći na plaži

Plaža nije rezervisana samo sa dnevne aktivnosti, na njoj se ostaje do ranih jutarnjih sati. Na Adi Bojani moći ćete da vidite kako izgledaju pravi tropski barovi, kojima je enterijer zapravo eksterijer, jer se nalaze na otvorenom.

Osim beach barova, žurka se odvija i oko logorske vatre, ali i u Kitesurfing centrima, koji se nakon mesta za obučavanje preko dana uveče pretvaraju u barove sa dobrom muzikom, mnoštvom ljudi i nezaboravnom atmosferom.

Za razliku od drugih mesta u Crnoj Gori gde izlasci podrazumevaju visoke štikle i maksimalno sređivanje, ovde su žurke potpuno opuštene pa na njih možete doći i bosi, pravo sa ležaljke na plaži.

Oni koji žele da u potpunosti osete čari koje nose more, sunce, pesak, reka i priroda mogu već sada da rezervišu smeštaj jer su našli idealnu destinaciju za letovanje. Ada Bojana će odgovoriti na sve vaše potrebe i sigurno vas naterati da je više puta posetite.