Omiljena grčka letovališta mladih Nišlija

Biranje prave destinacije za letovanje ume da izmori duh željan odmora. Koliko često se nađemo u situaciji da ne znamo gde ćemo da izađemo u večernji izlazak, pa čak u koji kafić da odemo na kafu, a kamoli gde ćemo provesti vredno zasluženi odmor. Kako bismo vam olakšali izbor predstavićemo nekoliko odličnih destinacija koje su popularne među mladim turistima iz Niša.

Kada razmišljamo o tome koje su najpopularnije destinacije mladih Nišlija, najvažnije je reći da je mladima najvažniji dobar provod na moru i pristupačne cene, tako da smo ove aspekte uključili u primere destinacija.

Ekipa iz turističke agencije Balkan Fun koja organizuje leto za mlade, nam je pružila uvid u najpopularnije letnje destinacije mladih Nišlija. Naravno mladima je veoma bitan dobar provod na moru i pristupačne cene, tako da smo ove aspekte uključili u naše predloge.

Zašto je Grčka idealna letnja destinacija za mlade?

Mladi vole “sve i odmah”

Iako je vazdušnom linijiom Crna Gora bliža Nišu od Grčke, kada posmatramo vreme koje je potrebno provesti u putu vidimo da je brže stići do Grčke i njenih popularnih destinacija na Halkidikiju kao što je Neos Marmaras ili Pefkohori, odnosno letovališta Olimpske regije kao što je legendarna Paralija. Takođe je potrebno manje vremena da bi se otišlo u Grčku u odnosu na Hrvatsku ili Bugarsku ako planirate letovanje.

Halkidiki i destinacije na njegovim ,,prstima’’ su odlična mesta za odmor, ali se neki ipak odlučuju na malo duži put, pa su veoma popularna jonska ostrva – Krf, Kefalonija, Lefkada i Zakintos.

Svako od ovih odmarališta je specifično na svoj način i pruža drugačiji doživljaj. Mladi željni fantastičnog provoda su najčešće zainteresovani za odlazak na popularne letnje party destinacije na Krfu i Zakintosu.

Zakintos
Zakintos

Odličan provod na moru

Krf

Na Krfu se središte dešavanja nalazi u Kavosu. Hiljade mladih iz cele Evrope se svake godine okuplja kako bi uživalo u ludom noćnom provodu i dnevnim žurkama. Kavos je mesto koje ne spava i uvek ćete naći način da se zabavite. U okolini Kavosa nalaze se lepe plaže gde tokom dana možete da se odmorite i napunite baterije za večernje izlaske. Atrakcije koje možete obići na Kavosu između ostalog uključuju ostrvo Vido i odlazak u Akva park, a često se i organizuju žurke na brodu.

Zakintos

Nešto južnije nalazi se Zakintos. Po sadržaju aktivnosti, doživljaj je sličan odlasku na Kavos. Zakintos je prava party destinacija i veliki deo pažnje je usmeren na provod. Ima dosta klubova i dnevnih žurki na plaži.

Ipak Zakintos je poznat po svom neverovatnom plavetnilu mora a beli pesak ističe neverovatno plavetnilo mora i stvara umirujuću sliku za oči. Plaže na Zakintosu su čuvene po svojoj lepoti, poput plaže Navagio koja je poznata po olupini broda koja se nalazi na sred plaže i prava je atrakcija. O tome da je Laganas u isto vreme party destinacija, on je i prava prirodna oaza.

Prirodne lepote i tradicija

Kako ne bi ispalo da je mladima samo provod u mislima, ustanovili smo da veliki broj mladih zaista želi prirodan raj od svoje destinacije.

Pored dobrog provoda nekima je mnogo više u interesu da posete mesta od kulturnog značaja i da se upoznaju sa istorijom i tradicijom Grčke. Oni se obično odluče za odlazak u neko od letovališta na Halkidikiju.

U blizini Halkidikija nalazi se Solun koji privlači dosta turista svojim atrakcijama poput Bele Kuleg trga, građevina iz rimskog doba. Pored toga, u blizini samog Soluna je čuveno srpsko ratno groblje iz Prvog svetskog rata u Zejtinliku.

Neos Marmaras je idealno mesto na Halkidikiju i savršeno kombinuje dobar noćni život sa prirodnim lepotama Sitonije i kulturnim atrakcijama u svom okruženju. O ovome najbolje svedoči činjenica da se u blizini grada nalaze 4 plaže sa statusom plave zastavice, kao i jedan od najvećih kazina u Grčkoj.

Najlepše plaže u Neos Marmarasu su duge, neke su manje a neke više uređene, sa savršeno mekanim praškastim peskom. Koliko privlače turista najbolje oslikava to što čak i na plažama sa minalnom uređenošću u sezoni vlada veliko interesovanje.

Verujemo da ste i sami čuli mnogo iskustava svojih prijatelja o njihovom letovanju u Grčkoj, a verovatno ste poželeli da ste i vi bili sa njima. Možda ste i sami bili na nekom od ovih mesta i sada želite da se vratite ili posetite neko drugo mesto i steknete nova iskustva. Kako god bilo, letovanje u Grčkoj provedeno sa drugim mladim ljudima u sjajnom raspoloženju, mladi prepričavaju godinama.